Dakbedekking en zinkwerk in Nijmegen

Neem direct contact op

DZW Nijmegen staat garant voor passende oplossingen voor elk huis. Met jarenlange expertise in gevelbekleding en dakreparatie bieden wij een uitgebreid scala aan diensten en producten aan. Onze specialisaties omvatten met name EPDM bedekking en zinkendakbedekking, waarmee we duurzame en hoogwaardige oplossingen leveren.

Contact opnemen

Dakbedekking

Voor het waterdicht en tochtvrij maken van uw platte dak zijn er diverse mogelijkheden. Daken op de wat oudere huizen hebben veelal een traditionele bitumen dakbedekking. Ook DZW past deze nog vaak gekozen afwerking toe, maar onze specialisaties zijn de zinken, kunststof en EPDM dakbedekking. Lees hieronder meer over de dakbedekkingsmaterialen.

Bitumineuze dakbedekking

Bitumen staat bekend als een geschikt waterkerend middel met een goed hechtend vermogen. Het materiaal is gemakkelijk te verwerken en daarmee ook geschikt voor de complexere dakvormen. De levensduur van een bitumineuze dakbedekking is gemiddeld 20 jaar.

Lees meer

Kunststof dakbedekking (pvc en FPO)

Voor kunststof dakbedekkingen maakt DZW gebruik van pvc (polyvinylchloride) en FPO (flexible polyolefin) dakbedekkingsmaterialen. Dit zijn uv-bestendige kunststoffen van hoge kwaliteit. Bij de aanleg van dit type dakbedekking wordt er zonder branders gewerkt waardoor brandgevaar uitgesloten is. De levensduur van een kunststof dakbedekking is gemiddeld 30 jaar.

Lees meer

Rubber dakbedekking (EPDM)

EPDM (Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer) is een synthetisch rubber met een blijvende elasticiteit bij lage en hoge temperaturen. Het dakbedekkingsmateriaal kent een goede bestendigheid tegen zure regen, ozon en uv-stralen. EPDM wordt koud verwerkt en kent daarom minder uitvoeringsrisico's dan bitumen. Ook is EPDM uitermate geschikt voor een dak met begroeiing; het is wortelvast en rotbestendig. De levensduur van een rubberen dakbedekking is gemiddeld 40 jaar.

Lees meer

Shingles

Shingles zijn dakbedekkingen die opgebouwd zijn uit individuele overlappende elementen die bestaan uit een met bitumen geïmpregneerd ruw vilt of een mat van glasvezel. Bitumineuze shingles zijn aan beide zijden bedekt met bitumen en zijn doorgaans aan de bovenzijde voorzien van een beschermlaag van minerale korrels.

Lees meer

Zinken dakbedekking

Zink is een onderhoudsvriendelijk materiaal met een lange levensduur en is gemakkelijk in het onderhoud. Zink laat zich makkelijk bewerken en wordt toegepast voor de dakbedekking van een uitbouw (zoals een dakkapel, luifel of erker) en gevels. Het materiaal is bovendien 100% recyclebaar.

Lees meer

Dakinspectie, -reparatie, -onderhoud en -isolatie

Met tijdig dakonderhoud en reparaties verlengt DZW Dak- & Zinkwerken de levensduur van uw dak in Nijmegen en omgeving. Neem contact met ons op voor een gratis dakinspectie of offerte.

Dakisolatie
Wanneer u van plan bent de dakbedekking te laten vervangen, is het de moeite waard om dakisolatie toe te passen. Daarmee kunt u veel energie en dus geld besparen.

Lees meer

Specialist in zinkwerken

Gevelbekleding, goten en hemelwaterafvoer

Het toepassen van zink als dakbedekking is een van onze specialisaties. DZW Dak- & Zinkwerken is tevens expert in het gebruik van zink voor gevelbekleding, goten en hemelwaterafvoer.

Behalve met zink werken we voor laatstgenoemde toepassingen ook met koper en lood. Zo plaatsten wij onlangs loden schotten in de Sint Stevenstoren in Nijmegen.